Polestar richt nieuwe R&D-faciliteit op in het VK om toekomstige elektrische sportwagens te ontwikkelen

Polestar richt nieuwe R&D-faciliteit op in het VK om toekomstige elektrische sportwagens te ontwikkelen

Polestar heeft zijn onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit aanzienlijk uitgebreid met de vestiging van een nieuw R&D-centrum in het Verenigd Koninkrijk. Dankzij de nieuwe faciliteit in Coventry (Engeland) zal Polestar zijn eigen onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden kunnen vergroten en hebben ze meer middelen om toekomstige elektrische sportwagens te bouwen.

Aanvankelijk zal Polestar ongeveer 60 ingenieurs tewerkstellen in één van de prominentste omgevingen voor automobieltechniek ter wereld. Zij zullen gespecialiseerde vaardigheden aanbrengen die specifiek voor de ontwikkeling van toekomstige Polestar-wagens, nog na de Polestar 3, zullen worden ingezet. Die ingenieurs zijn al betrokken in de voorafgaande ontwikkelingswerkzaamheden en zullen zich nu volledig verdiepen in projecten voor toekomstige Polestar-wagens, als onderdeel van het wereldwijde Polestar engineering-netwerk.

“Door te investeren in talent dat het Verenigd Koninkrijk ons te bieden heeft op het vlak van autotechniek versterken we onze capaciteiten”, aldus Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar. “De passie en toewijding van die voortreffelijke ingenieurs passen perfect bij het karakter van Polestar. Dankzij hen zullen we geweldige wagens kunnen maken!”

Hans Pehrson, verantwoordelijk voor Research and Development bij Polestar, verduidelijkt: “Polestar wil een leiderspositie bekleden op technologisch vlak. Daarom is het noodzakelijk dat we nieuwe vaardigheden in huis halen voor het bouwen van lichte, uit meerdere materialen bestaande sportwagens in beperkte oplage. Dankzij de nieuwe faciliteit in het Verenigd Koninkrijk zullen we de volgende stappen naar onze toekomstige wagens kunnen zetten.

“Het team dat de nieuwe R&D-faciliteit op gang zal brengen, is al goed onderlegd in de engineeringfilosofie van Polestar. In de loop van 2019 zullen we dat team verder uitbreiden. Die ingenieurs zullen een uitstekende aanvulling vormen op ons bestaande R&D-team in Zweden en andere ondersteunende teams over de hele wereld.”