De samenwerking tussen Polestar en Houdini

De samenwerking tussen Polestar en Houdini

Houdini is een Zweeds buitensportmerk dat focust op duurzaamheid, circulariteit en meer contact met het buitenleven. We praatten met Fredrik Hurtig, Head of Brand bij Houdini, over kleurtheorie, onze gedeelde liefde voor minimalisme, onze samenwerking en fleece ondergoed.

Hoe is Houdini ontstaan?
Het bedrijf werd in 1993 opgericht door de bergbeklimster Lotta (Giornofelice). Zij greep eigenlijk gewoon de kans om comfortabel en functioneel ondergoed te maken. Ondergoed in fleece, dat toen nog niet bestond, en ondergoed dat er goed uitzag, wat toen evenmin bestond. Aanvankelijk bracht ze haar waar vooral vanuit haar auto aan de man en bestond haar cliënteel uit vrienden en andere bergsporters. Al snel maakte ze furore omdat het een klein bedrijfje was, opgericht en geleid door een vrouw – toen redelijk uitzonderlijk in de buitensportwereld – en omdat de frisse producten inspeelden op een vraag. Onze huidige CEO Eva (Karlsson) kwam bij ons in dienst in 2001, samen met Hanna (Lindblad), onze global Head of Sales. Toen werd de koers uitgestippeld die Houdini nog steeds aanhoudt: een deel van de oplossing zijn, niet een deel van het probleem.

Wat is de filosofie van Houdini in een notendop?
Onze slogan vat het goed samen: "Do good, play hard, push boundaries, and have fun". Houdini moet een deel van de oplossing zijn en de samenleving ten goede veranderen. Dat is het hoofddoel. Maar we willen ook grenzen verleggen, innovatie stimuleren en de branche waarin we actief zijn veranderen. De meeste medewerkers van Houdini zijn actieve mensen die zich met allerlei outdooractiviteiten bezighouden. Het is heel belangrijk dat we zélf deel uitmaken van de gemeenschap. En dat we daar plezier aan beleven, natuurlijk.

Betekent dit dat je een actieve persoon moet zijn om bij Houdini te werken?
Niet echt, maar meestal trekken we mensen aan die zich interesseren voor zaken die Houdini promoot. En dat is een diverse groep, van surfers over fietsers tot bergbeklimmers en skiërs. Het draait niet om één welbepaalde activiteit. Het kan van alles zijn.

Beoefen je zelf een bepaalde activiteit?
Ik fiets vooral, zowel mountainbiken als fietsen op de weg. Maar ik doe ook aan hardlopen, in het bos of overal waar het kan eigenlijk. Verder ben ik een skiër en snowboarder.