Kamperen met een elektrische wagen

Kamperen met een elektrische wagen

Het vakantieseizoen is aangebroken: iedereen is druk in de weer om zijn zomeravontuur te plannen. Bij velen wordt het een kampeervakantie. De kans om de wonderen van de natuur van dichtbij mee te maken, onder een deken van sterren te slapen en te pronken met je tentopzetkunsten … Het zou zonde zijn om die te laten liggen. En een elektrische wagen past perfect in dat plaatje. Je bent klaar voor je eerste nulemissievakantie in een nulemissiewagen. Daarom bedachten we tips waarmee de Polestar 2 je outdooravontuur verder opleukt.

Dit is ook hoe het infotainmentsysteem van de Polestar 2 tot stand is gekomen.

Polestar 2 is de eerste auto ter wereld met een eigen Android Automotive-systeem, met een reeks Google-apps en apps van derden die zijn geoptimaliseerd voor de in-car-ervaring. Wat de ontwikkeling van apps betreft, is dit het Wilde Westen: een uitgestrekt, onontgonnen gebied met ongekende mogelijkheden. Een plek waar ideeën kunnen groeien. Een plek voor experimenten. Een plek die (bijna) geen grenzen kent.

Daarom hebben we een Polestar 2-emulator voor Android Studio gebouwd, waarin Google Automotive Services volledig zijn geïmplementeerd: Google Maps voor navigatie, Google Assistant voor stembediening en Google Play Store voor downloaden en installeren. Dankzij deze functionaliteit kunnen ontwikkelaars hun apps op dezelfde manier testen als gebruikers in de Polestar 2. Dit betekent maximale optimalisatie en bruikbaarheid vanaf het begin.

Het infotainmentsysteem van de Polestar 2 is een volledig nieuwe grens. Tijd om ze enthousiast te verkennen.