Grensverleggend: het infotainmentsysteem van de Polestar 2

Grensverleggend: het infotainmentsysteem van de Polestar 2

Niets is boeiender dan dingen ontdekken. De drang om te zien wat in het vooruitzicht ligt, stuwt bergbeklimmers omhoog naar bergtoppen en zet wetenschappers ertoe aan op afstand bediende voertuigen naar de Challengerdiepte te sturen. Overal waar nieuwe fysieke of virtuele grenzen opdagen, zijn er een heleboel nieuwsgierige mensen die ze tot het uiterste willen verkennen.

Dit is ook hoe het infotainmentsysteem van de Polestar 2 tot stand is gekomen.

Polestar 2 is de eerste auto ter wereld met een eigen Android Automotive-systeem, met een reeks Google-apps en apps van derden die zijn geoptimaliseerd voor de in-car-ervaring. Wat de ontwikkeling van apps betreft, is dit het Wilde Westen: een uitgestrekt, onontgonnen gebied met ongekende mogelijkheden. Een plek waar ideeën kunnen groeien. Een plek voor experimenten. Een plek die (bijna) geen grenzen kent.

Daarom hebben we een Polestar 2-emulator voor Android Studio gebouwd, waarin Google Automotive Services volledig zijn geïmplementeerd: Google Maps voor navigatie, Google Assistant voor stembediening en Google Play Store voor downloaden en installeren. Dankzij deze functionaliteit kunnen ontwikkelaars hun apps op dezelfde manier testen als gebruikers in de Polestar 2. Dit betekent maximale optimalisatie en bruikbaarheid vanaf het begin.

Het infotainmentsysteem van de Polestar 2 is een volledig nieuwe grens. Tijd om ze enthousiast te verkennen.