De ingrediënten voor de ultieme dagreis

De ingrediënten voor de ultieme dagreis

Niets brengt je beter in vakantiestemming dan een daguitstap. Je springt spontaan in je wagen en al je wekelijkse routines verdampen in je achteruitkijkspiegel. Er zijn altijd nieuwe bestemmingen om te ontdekken en oude favorieten om naar terug te keren.

Waar je ook terechtkomt, de ultieme dagreis met je Polestar 2 bestaat uit drie basisingrediënten.

1) Spontaniteit. Bepaal welke richting je uitgaat en laat de rest vanzelf gaan. Vertelt je instinct je om een schilderachtige omweg te nemen? Of wil je toch de hele dag rondhangen op een tussenstop? Dobber gewoon mee. Want het voelt geweldig om toevallig op een speciale plek te stuiten die niet op je planning stond.

2) Lokale bezienswaardigheden. Hoe frustrerend om te ontdekken dat je op een haar na een prachtige kunstgalerie of een plaatselijk sportevenement hebt gemist. Dat voorkom je met Google Assistant. Zeg: “Hey Google” en vervolg met bijvoorbeeld: “Hoe ver is het dichtstbijzijnde pretpark?” Dubbelcheck de openingsuren, zodat je bij aankomst niet voor gesloten poorten staat.

3) Essentiële basisbenodigdheden. Een reisdeken meenemen om op te zitten, is altijd een goed idee. Net als een kant-en-klare lunch in een koeltas, samen met een royale drankvoorraad. Ben je de hele dag op stap? Hou je dan aan deze vuistregel: neem een lunchpakket mee en ga ’s avonds uit eten. En laat een verre rit je niet afschrikken, want er zijn geen beperkingen. En dat is een belangrijk ingrediënt van de ultieme daguitstap. Dankzij het bereik van 472 kilometer voert je Polestar 2 je gemakkelijk door je hele reis met één oplaadbeurt.

Omdat grote afstanden een eitje zijn, kun je voor je vertrek beter snel nog een blik werpen op de weersverwachtingen. Enkele truien voor ’s avonds en misschien toch ook wat regenjassen – je weet maar nooit – zijn handig.

En dan: leun achterover, ontspan je en geniet van het zachte ruisen: het ‘geluid’ van een dagreis in een elektrische wagen.