Štefan Papčo te bezichtigen in de Polestar Space in Brussel

Štefan Papčo te bezichtigen in de Polestar Space in Brussel

Van 12 tot en met 27 juni toveren de Filatuur Art Gallery uit Brussel en Štefan Papčo, de sculptuurkunstenaar uit Bratislava, de Polestar Space in Brussel om tot een tijdelijke expositieruimte.

Papčo’s sculpturen zullen er gedurende een maand zij aan zij staan met de elektrische performance wagens van Polestar, de Polestar 1 en 2. Een uitgelezen kans om in een minimalistisch kader de impressionante kunstwerken te ontdekken én je licht op te steken over elektrische mobiliteit.

“We zijn zeer blij om de werken van Štefan Papčo te kunnen ontvangen in onze Space. Design zit in het DNA van Polestar, onze Space is zeer minimalistisch ingericht en onze Polestar 1 is net zoals kunst een collector’s item, want er zullen er maar een beperkt aantal gemaakt worden. Daarom leek het ons ideaal om met de Filatuur Art Gallery een kunstenaar uit te nodigen in onze Space. Papčo’s werken en de kracht die ze uitstralen passen perfect in de uitgepuurde setting van onze Space,” klinkt het enthousiast bij Bram Vanhengel, manager van de Polestar Space in Brussel.

Over Štefan Papčo

Štefan(°1983) eeft en woont in Bratislava en studeerde recent af aan het Higher Institute for Fine Arts in Gent. Als fervent bergbeklimmer stelt Papčo bergen, rotsmassieven en de natuur vaak centraal in zijn monumentale werken. Zijn sculpturen zijn indringend, zowel fysiek als mentaal.

Praktische informatie: