Druk uw eigenheid uit met Volvo’s nieuwe, kleine SUV, de XC40

Druk uw eigenheid uit met Volvo’s nieuwe, kleine SUV, de XC40

Met tientallen combinatiemogelijkheden voor de exterieur- en interieurkleuren staat de keuze van het individu centraal bij de nieuwe en kleurrijke Volvo XC40, Volvo’s allereerste model in het segment kleine premium SUV’s.

De langverwachte XC40, die binnenkort wordt onthuld, vervolledigt Volvo’s SUV-lijn met een aparte wagen voor een aparte bestuurder.

De XC40 voerde Volvo Cars mee naar onontgonnen terrein en gaf zijn ontwerpers de vrijheid om een wagen te creëren met de levendigheid, eigenheid en speelsheid die nog ontbrak in het segment voor kleine premium SUV’s.

“We wilden dat de XC40 een fris, creatief en opvallend lid van het Volvo-assortiment zou worden, dat bestuurders als uithangbord voor hun persoonlijkheid kunnen gebruiken. XC40-bestuurders hebben interesse in mode, design en populaire cultuur, en wonen vaak in grote, bruisende steden. Ze willen een wagen die hun persoonlijkheid weerspiegelt. De XC40 is precies die wagen”, zegt Thomas Ingenlath, Chief Design Officer bij Volvo Cars.

De XC40 heeft een breder en speelser kleurenpalet. Daarmee is hij het meest expressieve model in Volvo’s portfolio en een weerspiegeling van de extraverte persoonlijkheid van zijn bestuurders.

“Ons klantenonderzoek wees duidelijk uit dat we voor de XC40 en voor dit segment een ruimere selectie van kleuren en materialen nodig hadden dan we gewoonlijk aanbieden. Omdat Volvo nooit eerder een wagen als de XC40 had ontworpen, konden we met een blanco blad starten en hem energie en speelsheid meegeven”, voegt Robin Page, Senior Vice President Design bij Volvo Cars, eraan toe.

Straatmode, stadsarchitectuur, hoogwaardige designproducten en populaire cultuur waren stuk voor stuk inspiratiebronnen bij het bepalen van materialen, patronen en kleuren voor de nieuwe XC40.

“Voor de kleuren en materialen van de XC40 haalden we inspiratie uit verschillende bronnen die we mengden tot een nieuw, coherent geheel. We creëerden een wagen met een robuuste uitstraling die fris, energiek en zelfverzekerd overkomt”, zegt Ebba Maria Thunberg, Vice President Colour & Materials bij Volvo Cars.

Voor de buitenkant is er een ruime keuze aan kleurencombinaties, van een solide, monochroom thema tot tweekleurige composities in levendige kleuren die uitnodigen tot zelfexpressie. De interieuropties zorgen voor een jeugdige en premium feel.

Bij de nieuwe kleurenopties voor het interieur van de XC40 vinden we een warm Lava Orange-tapijt, een Oxide Red-bekleding en een hele reeks nieuwe en opvallende afwerkingsdetails en materialen met dessins die geïnspireerd zijn op stedelijke architectuur en cartografie. De natuurlijke tapijten op basis van vilt, dakbekledingen en deurinzetstukken zorgen voor een moderne toets.

“Ons uitrustingsniveau Momentum is het meest modebewuste uit de reeks, met levendige combinaties voor de exterieurkleuren, terwijl R-Design en Inscription veeleer een dynamisch en premium karakter uitstralen”, voegt Ebba Maria Thunberg eraan toe.