De nieuwe XC40 van Volvo Cars is gemaakt voor het leven in de stad en ademt zelfvertrouwen

De nieuwe XC40 van Volvo Cars is gemaakt voor het leven in de stad en ademt zelfvertrouwen

Met de lancering van de nieuwe Volvo XC40 deze herfst tilt premiumconstructeur Volvo Cars de veiligheid en gebruikerservaring in het segment van de kleine premium-SUV's naar een nieuw niveau.


De XC40 is ontwikkeld rond de uitdagingen van het moderne stadsleven en wil het dagelijkse pendelen aangenamer en minder stresserend maken door de inzittenden de bekroonde veiligheids-, connectiviteits- en infotainmenttechnologieën te bieden van Volvo's succesvolle nieuwe 90- en 60-modellen.

“De XC40 is onze eerste wagen in dit snelgroeiende segment en is specifiek gericht op het hectische stadsleven van vandaag. Het nieuwe model doet Volvo's reputatie als leider op het vlak van veiligheid alle eer aan en combineert dan ook de beste veiligheidsuitrusting met een gebruiksvriendelijke interface en handige geconnecteerde diensten”, zegt President en Chief Executive Officer Håkan Samuelsson.

De XC40 is het eerste Volvo-model met de nieuwe Compact Modular Architecture (CMA) en beschikt over een aantal baanbrekende technologieën geïntroduceerd op de modellen van de 90- en de 60-reeks en gebaseerd op Volvo’s ruimere Scalable Product Architecture (SPA).

Volvo's kijk op veiligheid en de gebruikerservaring vloeit voort uit een filosofie die de constructeur de 'Circle of Life' noemt: een voortdurende verbetering van het niveau en de technologieën, op basis van feedback van de consument en gegevens uit het echte leven.

De op de XC40 aangeboden functies inzake veiligheid en rijassistentie omvatten onder meer Volvo’s semiautonome Pilot Assist-systeem, de nieuwste generatie van City Safety, Run-off Road Protection en Run-off Road Mitigation, Cross Traffic Alert met automatisch remmen en de 360°-camera, die de bestuurder helpt te parkeren in kleine parkeerplaatsen. Dankzij deze en andere technologieën behoort de XC40 tot de allerbest uitgeruste kleine premium-SUV's.

“Het leven in de stad houdt vandaag heel wat uitdagingen in voor bestuurders, voetgangers, fietsers en andere weggebruikers. Met de XC40 willen we de zogenaamde cognitieve belasting van de bestuurder verlichten. Terwijl onze systemen voor veiligheid en rijassistentie potentiële problemen actief opsporen en de gevolgen ervan beperken, kunt u als bestuurder beter ontspannen en zo meer van uw rit in de stad genieten”, zegt Malin Ekholm, Vice President Volvo Cars Safety Centre.

Elke nieuwe Volvo is gebaseerd op de geavanceerdste veiligheids- en rijassistentiesystemen, maar de XC40 beschikt ook over de veiligheid en het infotainment van topniveau van de grotere Volvo-modellen.

“We hebben een dagelijkse gebruikerservaring gecreëerd die gebruiksvriendelijk en praktisch is en zelfvertrouwen uitstraalt, op basis van research, situaties uit het echte leven en onze filosofie van toonaangevende veiligheid. De XC40 is een wagen voor een generatie consumenten die volledige connectiviteit verwacht. Alle beeldschermen zijn geoptimaliseerd voor een veilige, vlotte en efficiënte interactie, als ondersteuning voor actief rijden in de stad”, zegt Ödgärd Andersson, Vice President Vehicle Software & Electronics bij Volvo Cars.

“Net als de grotere XC60 en XC90 is de XC40 uitgerust met Volvo’s geconnecteerde Sensus-infotainmentsysteem, waarbij het ondertussen bekende grote verticale touchscreen centraal staat. De Sensus-interface is gebruiksvriendelijk en intuïtief, en biedt de inzittenden toegang tot een waaier aan functies en diensten”, besluit Ödgärd Andersson.