Volvo Cars en Veoneer ronden verdeling Zenuity af

Volvo Cars en Veoneer ronden verdeling Zenuity af

Volvo Cars en Veoneer, een onderneming die zich richt op verkeersveiligheidssystemen, hebben de verdeling van Zenuity afgerond. Zenuity is een 50-50-jointventure die software ontwikkelt voor autonoom rijden en rijassistenten.

Op 2 april kondigden Volvo Cars en Veoneer al aan dat ze werk wilden maken van die verdeling, zodat elke onderneming zich efficiënter zou kunnen toespitsen op hun respectieve strategieën.

Het bedrijfsdeel van Volvo Cars in Zenuity zal overgedragen worden naar een op zichzelf staande onderneming die volledig in handen is van Volvo Cars. Aanvankelijk zal het technologie ontwikkelen voor de volgende generatie van Volvo Cars’ modulaire Scalable Product Architecture SPA 2. Daardoor zou de verkeersveiligheid op termijn wel eens drastisch kunnen veranderen, bijvoorbeeld dankzij de Highway Pilot, technologie voor autonoom rijden op snelwegen.

Het bedrijf zal het krachtige softwareplatform verder uitbouwen om geavanceerde systemen voor rijassistenten en autonoom rijden te creëren die de voorbije jaren door Zenuity werden ontwikkeld.

Het nieuwe bedrijf zal onafhankelijk blijven opereren binnen de Volvo Car Group. Volgens de overeenkomst komen de activiteiten en werknemers van Zenuity in Göteborg (Zweden) en Shanghai (China) in handen van het nieuwe bedrijf.

Het andere bedrijfsdeel van Zenuity zal opgaan in Veoneer en zal zich blijven toeleggen op het ontwikkelen en verkopen van systemen voor autonoom rijden en rijassistenten.