Alle zuiver elektrische wagens van Volvo worden standaard verkocht met Recharge-banden

Alle zuiver elektrische wagens van Volvo worden standaard verkocht met Recharge-banden

Volvo Cars wil afwijken van de klassieke bandenuitrusting en zal alle volledig elektrische auto’s in Noord- en Centraal-Europa standaard uitrusten met Recharge-banden, die het hele jaar door kunnen worden gebruikt.

Volvo wil het leven van zijn klanten vooral vergemakkelijken. Daarom worden de wagens uitgerust met één bandenset die beter bestand is tegen de weers- en wegomstandigheden dan zomer- of winterbanden. Op die manier moeten klanten niet meer twee keer per jaar hun banden laten verwisselen en wordt de CO2-uitstoot verminderd.

De Recharge-banden zijn de eerste banden die het energielabel A hebben behaald en gedurende het volledige jaar kunnen worden gebruikt. Deze innovatie ligt volledig in lijn met de ambitie van het bedrijf om een toonaangevende rol te spelen in de sector door duurzamere producten aan te bieden.

Door met een zuiver elektrische Volvo XC40 met Recharge-banden te rijden kan het energieverbruik tot wel acht procent worden verminderd en het gemiddelde rijbereik worden vergroot in vergelijking met winterbanden*.

Als consumenten steeds meer overschakelen naar één paar banden voor het volledige jaar, kan de productie van aluminium velgen worden verminderd en het klimaat dus nog meer worden ontlast.

“Bij elektrische auto’s is het nog belangrijker om de rolweerstand van de banden laag te houden dan bij wagens met traditionele motoren, omdat dit een grotere invloed heeft op het verbruik en het rijbereik,” zei Gisela Blomkvist, hoofd van Volvo Cars Sustainability Centre. “Normaal is dat enkel het geval bij zomerbanden – maar met Recharge-banden kunnen we dat ook doortrekken tot in de wintermaanden. Op die manier kunnen we voor zowel onze klanten als het klimaat duidelijke voordelen verwezenlijken.”

In grote delen van Europa vormt de klassieke bandenuitrusting van zomer- en winterbanden niet altijd de veiligste optie voor de huidige weers- en wegomstandigheden.

Veiligheidsexperts van Volvo Cars hebben vastgesteld dat het minder veilig is om traditionele zomer- en winterbanden te gebruiken wanneer het droog of nat weer is en de temperaturen rond het vriespunt schommelen. In die omstandigheden zijn Recharge-banden de veiligste optie.

De Recharge-banden, die speciaal zijn ontwikkeld voor ons Recharge-assortiment, bieden het hele jaar door de meest constante veiligheidsprestaties en bieden de beste prestaties wanneer de weers- en wegomstandigheden vaak veranderen.

“In een perfecte wereld zou je elke ochtend wakker worden, uit je raam kijken, naar het weerbericht luisteren en op basis daarvan de juiste banden op je wagen monteren voordat je vertrekt,” zei Jan Ivarsson, senior veiligheidsexpert bij Volvo Cars Safety Centre. “Dat kan je natuurlijk niet verwachten van de mensen en daarom zijn de Recharge-banden het beste alternatief om onze klanten het hele jaar door te beschermen.”

Toch zijn de Recharge-banden misschien niet de beste optie voor iedereen. Voor klanten die in gebieden wonen met strenge winters, die vaak op sneeuw of ijs moeten rijden, of voor klanten die vaak naar zulke gebieden reizen, blijven traditionele winter- of spijkerbanden de veiligste keuze. Die zijn nog steeds beschikbaar als optie.