Volvo Cars’ bestseller XC60 is nu intelligenter dan ooit

Volvo Cars’ bestseller XC60 is nu intelligenter dan ooit

Volvo Cars brengt een reeks upgrades uit voor zijn iconische middelgrote SUV, de XC60, zoals de toevoeging van het nieuwe Android geconnecteerd multimediasysteem van het bedrijf met geïntegreerde Google-apps en -diensten. Daardoor wordt de bestseller van Volvo slimmer dan ooit tevoren.

Het intuïtieve geconnecteerd multimediasysteem van de volgende generatie biedt klanten verregaande personalisatie en een ongeëvenaarde connectiviteit, die nog verder wordt verbeterd door de introductie van een gloednieuw pakket met digitale diensten.

Het klapstuk van het digitaledienstenpakket is toegang tot Google-apps en -diensten*, dat handenvrije hulp biedt met Google Assistant, de beste navigatie in zijn klasse met Google Maps en een ruim aanbod van bedrijfseigen apps voor in de wagen met Google Play.

Door zich aan te melden voor een digitaledienstenpakket krijgen klanten toegang tot alle diensten en functies die in het pakket worden aangeboden. De wagen bevat al alle hardware die nodig is om de diensten uit te voeren en alle benodigde data zijn in het pakket inbegrepen**.

Volvo Car Group is het eerste bedrijf dat met Google samenwerkt aan de integratie van een Android geconnecteerd multimediasysteem met ingebouwde Google-apps en -diensten. Na jaren van nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven is de zuiver elektrische XC40 Recharge de eerste Volvo die met dat systeem is uitgerust.

De XC60 is dus de volgende die aan de beurt komt in de voortdurende uitrol van Android geconnecteerd multimediasysteem in Volvo’s en daardoor wordt de immer populaire SUV nog beter.

De XC60 behoort al meer dan tien jaar tot de top van een van de meest competitieve marktsegmenten. Sinds 2009 is hij het populairste model van Volvo Cars en tot 2020 werden er wereldwijd al meer dan 1,68 miljoen*** stuks van verkocht.

Alleen al in 2020 werden bijna 200.000 XC60’s verkocht, goed voor bijna 29 procent van de totale omzet van Volvo Cars. In termen van marktaandeel was het de populairste wagen in het Europese segment van premium middelgrote SUV’s en wereldwijd stond hij in hetzelfde segment in de top vijf.

De XC60 werd in het afgelopen decennium wereldwijd bekroond met verschillende prijzen, in categorieën gaande van ontwerp tot veiligheid, met als kers op de taart een World Car of the Year-award in 2018.

In termen van veiligheidsupdates is de XC60 nu uitgerust met Volvo Cars’ nieuwste Advance Driver Assistance System-sensorplatform (ADAS), een modern, schaalbaar, actief veiligheidssysteem dat bestaat uit een reeks radars, camera’s en ultrasone sensoren.

Dit platform maakt de ontwikkeling en het gebruik van actieve veiligheidssystemen in de XC60 mogelijk, zoals de detectie van andere weggebruikers, automatisch remmen en het vermijden van aanrijdingen. Via de Pilot Assist-functie biedt het ook lichte ondersteuning aan de bestuurder van stilstand tot snelwegsnelheid.

Maar niet alleen aan de binnenkant van de XC60 vinden grote wijzigingen plaats; de ontwerpers van het bedrijf hebben ook het exterieurdesign subtiel verfijnd: een nieuwe grille, nieuwe voorbumpers, een nieuwe carrosseriekleur en velgopties.

Daarnaast bieden nieuwe interieurmaterialen, waaronder luxueuze ledervrije opties en bekleding in City Weave-textiel, nog meer mogelijkheden voor personalisatie.

Het modeljaar 2022 van de XC60 gaat eind mei in productie.