Volvo Cars introduceert zijn geconnecteerd multimediasysteem met geïntegreerde Google-technologieën in meer modellen

Volvo Cars introduceert zijn geconnecteerd multimediasysteem met geïntegreerde Google-technologieën in meer modellen

Volvo Cars zet de uitrol van zijn nieuwe Android geconnecteerd multimediasysteem met geïntegreerde Google-technologieën voort in de XC60-, S90-, V90- en V90 Cross Country-modellen*, als onderdeel van een bredere update van zijn productportefeuille.

Het systeem werd in samenwerking met Google ontwikkeld en geeft dankzij zijn gebruiksvriendelijke interface en ongeëvenaarde connectiviteit een nieuwe dimensie aan de aard van auto-infotainment.

Volvo Car Group is de eerste autofabrikant die samenwerkt met Google aan de integratie van een Android geconnecteerd multimediasysteem met ingebouwde Google-apps en -diensten. De volledig elektrische XC40 Recharge is de eerste Volvo die met het systeem is uitgerust.

Om klanten dezelfde ervaring te bieden als op hun telefoon, maar dan aangepast voor een handenvrije interactie tijdens het rijden, lanceert Volvo ook een pakket met digitale diensten dat beschikbaar zal zijn in alle Volvo’s met het Android geconnecteerd multimediasysteem met geïntegreerde Google-apps en -diensten*.

Het digitaledienstenpakket biedt toegang tot Google-apps en -diensten**, de Volvo On Call-app en de draadloze telefoonoplader, en alle data die nodig zijn om die diensten te kunnen uitvoeren***.

Google-apps en -diensten verbeteren de functionaliteit van het Android-systeem door handenvrije hulp te bieden met Google Assistant, de beste navigatie in zijn klasse met Google Maps en een rijk ecosysteem van bedrijfseigen apps voor in de wagen met Google Play.

Met Google Assistant kunnen bestuurders instructies geven met hun stem zodat ze op de weg kunnen blijven letten. Zo kunnen ze de temperatuur regelen, een bestemming instellen, muziek en podcasts afspelen en berichten verzenden, allemaal terwijl ze hun handen op het stuur houden.

Via Google Play zijn muziek- en media-apps beschikbaar die speciaal zijn geoptimaliseerd en aangepast voor gebruik in de auto en dankzij Google Maps beschikken bestuurders over up-to-date kaart- en verkeersgegevens.

Naast het nieuw geconnecteerd multimediasysteem krijgen de eerder vermelde modellen ook het nieuwste Advance Driver Assistance System (ADAS) van het bedrijf, een modern, schaalbaar, actief veiligheidssysteem met een reeks radars, camera’s en ultrasone sensoren.

Andere updates van de productportefeuille zijn nieuwe carrosseriekleuren en binnenbekledingen en een ledervrij interieur voor alle modellen in de 60-reeks. Het ledervrij interieur is ook verkrijgbaar voor de XC40 Recharge.

De update van de productportefeuille komt op het moment dat het bedrijf bekendmaakt dat de volledig elektrische Volvo XC40 Recharge in de toekomst uitsluitend online verkrijgbaar zal zijn, als onderdeel van de onlangs aangekondigde nieuwe commerciële strategie van Volvo Cars.

In het kader van die nieuwe strategie wil Volvo Cars tegen 2030 een volledig elektrisch autobedrijf zijn waarbij alle (elektrische) wagens alleen online zullen worden verkocht. Het zal fors investeren in zijn online verkoopkanalen en zich concentreren op het aanbieden van premium elektrische wagens op een praktische en eenvoudige manier.

De volledig elektrische XC40 – en daarna ook de net voorgestelde C40 Recharge – zullen verkrijgbaar zijn via de online flagshipstore van het bedrijf, volvocars.com, die op zijn beurt zal worden omgevormd om te zorgen dat het aankoopproces eenvoudiger wordt, met transparante prijzen en een brede selectie van vooraf geconfigureerde elektrische wagens. Op die manier worden de levertijden ook korter.