Volvo Cars lanceert zijn eerste remote update op de XC40 Recharge

Volvo Cars lanceert zijn eerste remote update op de XC40 Recharge

Volvo Cars brengt zijn eerste OTA (Over The Air)-software-update uit voor de XC40 Recharge, de eerste volledig elektrische wagen van de fabrikant. Europese bestuurders van de XC40 Recharge krijgen binnenkort een reeks updates voor de infotainment- en aandrijvingssystemen van hun wagen, zoals nieuwe functies, bugfixes en verbeterde stabiliteit.

Omdat de updates op afstand kunnen gebeuren, hoeven die klanten niet meer naar de garage om hun elektrische Volvo te laten uitrusten met de nieuwste softwareversie of nieuwe, bijgewerkte functies.

Dit betekent dat een elektrische Volvo niet langer op zijn maximum zit als hij van de band rolt, maar telkens beter wordt na een nieuwe software update.

Voor Henrik Green, Chief Technology Officer en hoofd OTA bij Volvo “zijn de voordelen van de technologie duidelijk. Tot nu toe moest u naar de garage gaan om updates op uw wagen te laten installeren. Binnenkort volstaat het om op OK te klikken en uw elektrische Volvo doet de rest. Eenvoudiger kan haast niet.”

De update omvat nieuwe basissoftware voor de elektronische hoofdsystemen van de wagen, snellere laadtijden en een grotere autonomie.

Hij omvat ook updates van het besturingssysteem Android Automotive, dat het geconnecteerd multimediasysteem van de wagen aanstuurt, en een belangrijke optimalisatie in verband met de veiligheid van de aandrijving.

Tot slot bevat het softwarepakket ook enkele updates zoals Bluetooth-connectiviteit, minuutinstelling van de voorklimatisering, het digitale handboek van de wagen en de 360°-camera.

De update is automatisch beschikbaar: de bestuurder van de XC40 Recharge moet enkel toestemming geven voor het downloaden en installeren ervan.