ACG Groep - news header Volvo

Volvo Cars lanceert vernieuwde modellen en een nieuwe variant van de C40 Recharge met één motor

Volvo Cars introduceert een reeks updates voor zijn volledige assortiment auto's; de opvallendste is een opfrissing van het exterieur van de volledig elektrische XC40 Recharge. Het bedrijf onthult ook een variant met één enkele elektrische motor van de 100% elektrische C40 Recharge.

Lees verder

Volvo Cars test nieuwe draadloze laadtechnologie

Volvo Cars integreert en test samen met een selectie partners een nieuwe draadloze laadtechnologie in een reële stedelijke omgeving, om zo het potentieel ervan voor toekomstige elektrische auto’s te beoordelen.

Lees verder

Driedubbele erkenning voor de duurzaamheidsprestaties van Volvo Cars nu EcoVadis opnieuw topscore toekent

Volvo Cars heeft voor het vierde jaar op rij de hoogste score gekregen voor zijn duurzaamheidsprestaties van EcoVadis, een toonaangevende leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven. Het bevestigt daarmee nog maar eens zijn positie als een van de koplopers wat betreft duurzaamheid in de autosector.

Lees verder

Volvo Cars en Qualcomm slaan de handen in elkaar om prestaties van infotainmentsysteem naar hoger niveau te tillen

Volvo Cars gaat de Snapdragon* Cockpit Platforms van Qualcomm Technologies gebruiken voor zijn infotainmentsysteem, dat werkt met Google Android Automotive. Dit zal met name gebeuren in de volgende generatie volledig elektrische auto's die onder de merken Volvo en Polestar op de markt gebracht worden.

Lees verder

Volvo Car Belux bouwt samen met zijn concessiehouders een eigen netwerk van snellaadstations

Volvo Cars streeft ernaar tegen 2030 enkel nog elektrische voertuigen te bouwen. De komende jaren gaat de fabrikant een gloednieuw gamma 100% elektrische wagens op de markt brengen, een van de meest ambitieuze elektrificaties in de sector. Dit project maakt deel uit van een groter initiatief van het bedrijf, namelijk om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn. In dat kader zet het zich voortdurend in om de koolstofuitstoot in al zijn activiteiten terug te dringen.

Lees verder

Optimaliseer de actieradius van uw volledig elektrische Volvo met de nieuwe Range Assistant-app in de nieuwste over-the-airupdate

Bestuurders van de volledig elektrische Volvo XC40 Recharge kunnen het bereik van hun auto binnenkort nog verder optimaliseren dankzij de nieuwe Range Assistant-app. De bètaversie van die app kan in de wagen worden geïnstalleerd via de nieuwste over-the-airsoftware-update voor Volvo's met een infotainmentsysteem op basis van Android Automotive OS.

Lees verder

Volvo Cars begint met de productie van de C40 Recharge in Gent

Volvo Cars is begonnen met de productie van de C40 Recharge, zijn nieuwste volledig elektrische model, in zijn fabriek in Gent, België. De C40 Recharge is de tweede volledig elektrische auto van Volvo Cars en is de recentste in een reeks nieuwe, zuiver elektrische auto’s die de komende jaren op de markt zullen komen.

Lees verder

In het kader van zijn ambities rond dierenwelzijn kiest Volvo Cars voor volledig ledervrij in alle zuiver elektrische wagens

Volvo Cars neemt een ethisch standpunt in rond dierenwelzijn in zijn volledig elektrische wagens. Eerst is de nieuwe C40 Recharge aan de beurt, nadien zullen alle volledig elektrische Volvo-modellen ledervrij zijn.

Lees verder

Nieuwe plug-in-hybridemotor van Volvo Cars’ Recharge levert beste gemiddeld aantal kilometers per dag ooit op met één laadbeurt

Volvo heeft een nieuwe, betere plug-inhybridemotor gelanceerd op zijn Recharge-modellen van de 90- en 60-reeks, waardoor het elektrisch bereik veel groter is, de CO2-uitstoot lager is en de rijprestaties beter zijn.

Lees verder

Volvo Cars breidt volledig elektrisch XC40 Recharge-assortiment uit

Volvo Cars wil meer mensen doen overstappen naar zuiver elektrische wagens. Daarom werd er een variant met één elektromotor onthuld van zijn volledig elektrische compacte SUV, de Volvo XC40 Recharge.

Lees verder

Volvo Cars en EasyPark slaan de handen in elkaar om betalend parkeren te vereenvoudigen

Volvo Cars maakt parkeren makkelijker en vlotter door de app van parkeertechnologiespecialist EasyPark te integreren in zijn infotainmentsysteem op basis van Android Automotive OS.

Lees verder

Volvo Cars en Geely Holding richten samen Aurobay op voor aandrijflijnen

Volvo Cars en moederbedrijf Geely Holding hebben besloten om de joint venture Aurobay op te richten voor hun aandrijflijnen. De ondernemingen hadden eerder al aangekondigd die activiteiten in een afzonderlijk bedrijf te willen onderbrengen.

Lees verder

Volvo Concept Recharge, een manifest voor de zuiver elektrische toekomst van Volvo Cars

Voor Volvo Cars is elektrificatie zoveel meer dan gewoon een verandering van aandrijving, het is een nieuw paradigma in het ontwerp van auto’s. De Volvo Concept Recharge is een manifest voor de volgende generatie van volledig elektrische Volvo’s.

Lees verder

Volvo Cars en Google zetten hun partnerschap voor de volgende generatie veilige en geconnecteerde gebruikerservaringen voort

Bij de volgende generatie volledig elektrische auto’s van Volvo Cars kunnen klanten uitkijken naar een auto die elke dag beter wordt en een eenvoudige, heldere en vlotte gebruikerservaring biedt – van instappen en in de auto zitten, tot de auto bedienen met uw smartphone.

Lees verder

Volvo Cars gaat zich richten op bereik en snelladen voor de volgende generatie volledig elektrische auto’s

Aangezien Volvo Cars snel evolueert naar een volledig elektrisch autobedrijf, zorgen ze ervoor dat de ontwikkeling en productie van batterijceltechnologie dicht bij huis gebeurt. Daarnaast willen ze hun toekomstige batterijen afstemmen op de behoeften van hun klanten, met een groter bereik en kortere laadtijden.

Lees verder

Toekomstige Volvo’s draaien op een Volvo-besturingssysteem nu de software intern wordt ontwikkeld

Nu de aantrekkingskracht van een auto steeds meer bepaald wordt door softwaregerelateerde functies in plaats van de traditionele autokenmerken, heeft Volvo Cars besloten om de software intern te ontwikkelen.

Lees verder

Volvo Cars gaat realtimegegevens van wagens van klanten benutten om nieuwe veiligheidsnormen te stellen

De Volvo’s van de volgende generatie zullen de veiligste Volvo’s ooit zijn. Dat komt onder meer door de hoogtechnologische software en hardware die gecombineerd worden met continue en snellere verbeteringen van veiligheidsfuncties via realtimegegevens.

Lees verder

Volvo Cars bepaalt roadmap voor toekomstige technologieën

Vandaag stelt Volvo Cars zijn roadmap voor toekomstige technologieën voor op Volvo Cars Tech Moment, een online technologie-evenement waarin Volvo uit de doeken doet hoe het tegen 2030 een bedrijf wordt voor volledig elektrische premiumauto’s en een wereldleider in het snelgroeiende segment van elektrische premiumauto’s.

Lees verder

De nieuwe generatie zuiver elektrische Volvo’s wordt standaard geleverd met LiDAR-technologie en een AI-aangedreven supercomputer om levens te helpen redden

De toekomstige volledig elektrische SUV, het paradepaardje van Volvo Cars, zal standaard zijn uitgerust met toonaangevende veiligheidstechnologie die zal helpen om nog meer levens te redden. Zo legt het bedrijf de lat voor autoveiligheid weer wat hoger.

Lees verder

Volvo Car Group - Uitnodiging op het Volvo Cars Tech Moment

Op 30 juni 2021 organiseert Volvo Car Group een Tech Day – en we willen graag dat u daarbij bent.

Lees verder